meer zelfvertrouwen

Wil je meer zelfvertrouwen?

Waarom is zelfvertrouwen belangrijk?

Zelfvertrouwen is het beeld dat we van onszelf hebben. Zelfvertrouwen werkt positief door in je leven, want hoe meer zelfvertrouwen en zelfrespect je hebt, hoe beter je je voelt en een leukere uitstraling je hebt. Behandel jouw lijf dus met respect en liefde.

Voel je fijner en zelfverzekerder door de volgende tips:

Zorg goed voor je huidzelfvertrouwen dress to impress

Je lichaam heeft een immuunsysteem waarmee je het lichaam beschermt tegen gevaarlijke indringers van buitenaf. De huid heeft een eigen immuunsysteem om zich te weren tegen luchtvervuiling, emotionele stress en veroudering. Een gezonde en stralende huid staat voor ons gelijk aan een zelfverzekerd gevoel. Investeer in goede huidverzorging. Dat kun je doen met onze producten die met een vleugje liefde voor jou zijn gemaakt.

Zorg voor een goede lichaamshouding. Je lichaamshouding vertelt veel over je zelfvertrouwen. Hoe je denkt over jezelf, over anderen en over het leven.

Loop je met afgezakte schouders en je blik omlaag gericht? Of loop je met een rechte rug en kijk je met een open blik de wereld in? Sta rechtop, houd je hoofd omhoog en maak oogcontact. Contact leggen is erg belangrijk. Je non-verbale gedrag is nog belangrijker dan hetgeen je zegt. Dus een goede houding is zeer belangrijk.

Schrijf succeservaringen op en herlees en herschrijf ze steeds opnieuw. Maak lijstjes van dingen die je gelukt zijn in plaats van lijstjes van wat je allemaal nog moet gaan doen.

Zelfvertrouwen is een kwestie van je richten op de positieve dingen in het leven. Schrijf bijvoorbeeld elke avond voordat je naar bed gaat, hetgene op wat die dag gelukt is en waar je trots op bent. Dat heeft een heel positieve effect op je zelfvertrouwen.

Doe aan sport.

Een gezonde geest woont in een gezond lichaam wordt gezegd. Een oud gezegde dat ergens vandaan komt. Als je gaat sporten zul je over het algemeen beter in je vel zitten wat goed is voor je stemming en je zelfvertrouwen. Bovendien ziet je lichaam er ook beter uit.

Als je niet van de sportschool of van cardio houdt, is yoga ook een goede manier om je zelfvertrouwen een boost te geven. Met yoga verbeter je namelijk je houding, versterk je je spiermassa en zorg je ervoor dat je lichaam meer in balans is. Deze drie factoren zorgen ervoor dat je lekkerder in je vel gaat zitten en zekerder wordt over jezelf.

Ken je positieve eigenschappen

Maak eens een lijstje met alle goede eigenschappen die je hebt of van dingen die je hebt waar je heel trots op bent . Ben hierin niet bescheiden. Begin elke eigenschap met “ik ben” of “ik heb”. Draag die lijst altijd bij je of schrijf die in je papieren agenda. Lees die lijst elke dag en vul hem eventueel aan.

Dress to impress

Verzorg je goed. Zorg voor een goed uiterlijk. Kleren maken de man (vrouw)! Wanneer je goed gekleed gaat voel je je goed over jezelf en krijg je meer zelfvertrouwen. Als je voelt dat je er goed uitziet verandert dat de manier waarop je met mensen omgaat. Je komt zekerder over. Je uiterlijke verschijning beïnvloedt het beeld dat anderen van jou hebben. Mensen vertalen namelijk de zorg die jij aan jezelf besteed naar het beeld dat jij van jezelf zal hebben. Anderen gaan anders met je om waardoor jij je meer zelfvertrouwen krijgt. Loop daarbij energiek en rechtop en kijk vooral om je heen terwijl je loopt.

Geef anderen eens een compliment. 

Door anderen te complimenteren breng je indirect het beste in jezelf naar boven. Complimenten geven is niet alleen leuk. Het kan ook je zelfvertrouwen vergroten. Voor iemand met weinig zelfvertrouwen is het belangrijk om complimenten te geven. Weinig zelfvertrouwen komt vaak voort uit een negatieve kijk op het leven en uit perfectionisme. Wanneer je bewust complimenten gaat geven, dan kijk je vanzelf naar de positieve kanten van het leven.

Lezen voor meer zelfvertrouwen

Je kunt boeken lezen van bijvoorbeeld Stephen Covey om jezelf beter te leren kennen zodat je weet wie je bent en waar je voor staat. Maar lezen doet meer. Je vergroot je vocabulaire, je vergaart kennis en je vindt ontspanning. Lezen heeft een grote invloed op jouw zelfvertrouwen. Hoe meer je leert en weet, hoe zekerder je wordt. Je kunt meepraten over verschillende onderwerpen, hebt keuze uit meer woorden en kunt je kennis delen.

Neem je momenten om te ontspannen

Blijf niet in stress hangen. Wanneer je het heel druk hebt of je hebt problemen is het essentieel dat je de tijd voor jezelf neemt om te ontspannen. Dat kun je doen door bijvoorbeeld te sporten, naar de sauna te gaan of lekker te gaan wandelen. Je hoofd leegmaken betekent ruimte maken voor nieuwe ideeën en nieuwe oplossingen bedenken voor problemen.