wat is matrixyl 3000

Wat is matrixyl 3000?

Matrixyl 3000 is een anti aging peptide en bevordert o.a. de aanmaak van huideigen collageen. Het vervaagt fijne lijntjes en het zorgt voor een stevigere en vollere huid.

De actieve stoffen zijn Palmitoyl Oligopeptide en Palmitoyl Tetrapeptide-3.

De werking van Matrixyl 3000 ® is gebaseerd op ontdekkingen binnen de cosmetische wetenschap over de processen die in de huid spelen tijdens de veroudering en mechanismen die daarbij plaats vinden. Zo is bijvoorbeeld bekend dat de hoeveelheid collageen en elastine daalt naarmate de huid ouder wordt. Dit zijn twee eiwitten die bindweefsel vormen en voor stevigheid en soepelheid van de huid zorgen. Deze componenten vullen de intercellulaire ruimte tussen de cellen op en spelen een belangrijke rol bij het vasthouden van water. Deze componenten worden door de bindweefselcellen (fibroblasten) geproduceerd. Matrixyl 3000 stimuleert de fibroblasten om de aanmaak van collageen te verhogen.

De bovengenoemde peptiden worden ook matrikinen genoemd. Dat verwijst naar de “matrix” van de huid, waarin deze peptiden zijn ontdekt.

Peptiden zijn eiwitten en alle eiwitten bestaan  uit aminozuren. Matrikinen zijn eiwitketens die uit 20 of minder aminozuren bestaan. Er is gebleken dat deze peptiden een rol spelen in de communicatieprocessen binnen de (epi)dermale cellen. Ze bevinden zich van nature in de extracellulaire matrix van de huid, en spelen een belangrijke rol in de regulatie van huidcelactiviteiten.

Matrixyl 3000 ® is een component dat op celniveau twee mechanismen aanzet: het stimuleert de productie van collageen en het remt veranderingen in het afweersysteem die als gevolg van veroudering plaats vinden. In vitro onderzoeken hebben uitgewezen, dat Matrixyl 3000 ® inderdaad de cellen kan stimuleren, wat tot de verhoging van productie collageen en hyaluronzuur leidt. Onderzoek heeft aangetoond dat Matrixyl 3000 ®de diepte van rimpels kan verminderen, de huidtint kan verbeteren en de huid gladder (minder ruw) kan maken. De huid wordt dikker en steviger door het gebruik van Matrixyl 3000 ®.