hyaluronzuur

Wat is hyaluronzuur en wat doet het voor je huid?

Waarom gebruikt Mylène Ruyters Cosmetics hyaluronzuur in onze huidverzorgingsproducten?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Het is een eiwit dat onderdeel uitmaakt van het bindweefsel, epitheelweefsel en zenuwstelsel. Hyaluronzuur is het vulmiddel tussen de cellen. Het kan duizend maal zijn eigen gewicht aan water binden het zorgt voor binding tussen de huidvezels. Hyaluronzuur heeft een regenererend ofwel herstellend effect voor de huid en het stimuleert de genezing van wonden.

Hyaluronzuur is ook een huididentieke stof. De stof levert een bijdraagt aan het volume, de elasticiteit, de soepelheid en de stevigheid van de huid. Doordat het een lichaamseigen stof is, is het niet schadelijk bij gebruik.

Naarmate we ouder worden neemt de elasticiteit van onze huid af, ook wordt de huid droger en doffer. Door het toevoegen van hyaluronzuur in ons serum wordt de huid intensief gevoed. Hierdoor worden fijne lijntjes en rimpels zichtbaar verminderd. Wil je een optimaal resultaat neem dan een product met zowel laag als hoogmoleculair hyaluronzuur. Laag moleculair hyaluronzuur dringt diep in de huid door en sluit het vocht in. Hoog moleculair hyaluronzuur vormt een beschermend vochtfilmpje op de huid en vult oppervlakkige rimpeltjes op (de hyaluronzuur die Mylène Ruyters Cosmetics gebruikt in de huidverzorgingsproducten bevatten zowel laag als hoog moleculair hyaluronzuur. Bovendien is het door ons gebruikte hyaluronzuur Ecocert gecertificeerd. Mensen met een droge huid hebben baat bij hyaluronzuur in crème of serum.

Hyaluronzuur heeft een groot wateraantrekkend vermogen (hydraterend vermogen), waardoor het kan bijdragen aan een betere hydratatie van de huid. Hierbij moet er wel voldoende water in het product of de huid aanwezig zijn. Het vocht in het product of op de huid is nodig omdat anders het hyaluronzuur het vocht aan de huid gaat onttrekken en er juist een dehydraterend effect ontstaat. Hyaluronzuur is in staat fijne (droogte)lijntjes en oppervlakkige rimpels minder te laten lijken en de huid elastischer te maken.

Naast het hydraterende vermogen, zorgt hyaluronzuur ervoor dat andere werkzame stoffen in onze huidverzorgingsproducten beter in de huid kunnen dringen. De werkzame stof kan vervolgens voor het positieve effect zorgen.