verschil tussen rimpels en droogtelijntjes

Wat is het verschil tussen rimpels en droogtelijntjes

Rimpels en droogtelijntjes worden vaak in één adem genoemd. Er zijn verschillen tussen beiden. In dit blog wordt uitgelegd wat het verschil is tussen rimpels en droogtelijntjes.

Droogtelijntjes

Zoals de naam al doet vermoeden zijn droogtelijntjes fijne lijntjes in de huid die ontstaan door een vochttekort. Het zijn een soort “nerfjes” in de huid. Droogtelijntjes ontstaan indien de huid het benodigde vochtniveau niet op peil weet te behouden. Een andere factor die meespeelt is de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid. De hoeveelheid neemt af naarmate we ouder worden. Crème gebruiken die retinol bevat veroorzaakt ook droogtelijntjes.

Droogtelijntjes worden verminderd door de huid van vocht te voorzien. Dit kan bijvoorbeeld met ons serum dat een hoog percentage hyaluronzuur bevat. Vergeet niet voldoende te drinken en de juiste crèmes of hydraterende oliën te gebruiken zoals The Second squalaan face-oil.

Rimpels worden veroorzaakt door een tekort aan collageen en elasticiteit. Naarmate we ouder worden verliest onze huid elasticiteit en bevat minder collageen.

Rimpelsverschil tussen rimpels en droogtelijntjes

Rimpels zijn lijntjes en scheurtjes in het huidoppervlak die voortkomen uit het slapper worden van de huid dat een onderdeel is van het huidverouderingsproces. Dit huidverouderingsproces – en daarmee de rimpelvorming – kan versneld worden door onder meer: zonnebaden, weersomstandigheden, stress, alcoholgebruik, roken en erfelijkheid. Normaliter ontstaan de eerste rimpels (kraaienpootjes) naast je ogen, nog voor het dertigste levensjaar. Het lichaam gaat dan namelijk over van de groei- en ontwikkelingsfase van cellen naar het onderhouden van cellen. Vervolgens ontstaan er rimpels onder de ogen tussen het dertigste en veertigste levensjaar.

Rimpels verminder je door goed voor je huid te zorgen. Rimpels kun je niet voorkomen maar wel verminderen door aan je huidkwaliteit te werken en goede huidverzorgingsproducten te gebruiken zoals die van MylèneRuytersCosmetics.

Ik was zelf niet meer tevreden over mijn huid. Dat was de start van MylèneRuytersCosmetics. Ik heb de producten van MRCosmetics zelf ontwikkeld en vanaf het begin op mijn eigen huid getest. Ik wilde namelijk rimpels voorkomen, het liefst helemaal laten vervagen. Ik ben net zolang doorgegaan met ontwikkelen en testen tot ik tevreden was met het resultaat op de huid. De producten werken preventief tegen rimpels en zorgt dat rimpels verminderen. Door de hoge concentraties aan werkzame stoffen werken deze optimaal voor de huid.

Mijn motto is: ik wil iedereen laten stralen

Liefs,

Mylene Ruyters