Wat is een gezonde leefstijl?

Wat is een gezonde leefstijl?

Een gezonde leefstijl is nooit objectief vast te stellen. Iedereen heeft zijn eigen mening over wat voor hem of haar een gezond en een prettig leven is.

Wat iemand belangrijk in zijn leven vindt, is voor elk persoon verschillend. Dat is maar een geluk!

Het zou anders erg saai om ons heen worden. Toch weet bijna iedereen wel dat bepaalde gewoonten niet gezond zijn. Denk hierbij maar eens aan roken, snoepen, niet ontbijten of het glas wijn bij het avondeten.

Sommige van deze gewoonten doe je niet eens meer bewust. Je bent ermee opgegroeid.

Helaas blijkt het vaak lastig te zijn om deze gewoonten af te leren. Toch is het belangrijk om bepaalde gewoonten te herkennen en deze te veranderen in nieuwe gewoonten. Doe dit in kleine stappen. De eerste en belangrijkste stap is: het bewust worden van deze gewoonten.

Een gezondere leefstijl aannemen kost een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen. Accepteer dat het lastig is om gewoonten te veranderen. Belangrijk is dat je er de tijd voor neemt om in kleine stappen te veranderen.

Een gezonde manier van leven zit vooral in de details. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen. Let dus niet alleen op wat je eet, maar ook wanneer en waarom. Denk na voordat je iets in je mond stopt en bedenk of je het wel nodig hebt en of het op dit moment een meerwaarde voor jou heeft. Maak bewuste keuzes en bedenk dat er geen producten zijn die niet mogen. Lekker eten mag, maar het kan anders. Als het je lukt om anders (lees gezonder) te denken, dan ga je vanzelf gezonder leven en meer bewegen. (uit het boek “ik mag alles eten” Mylène Ruyters)