huidverzorging of huidverbetering

Huidverzorging of huidverbetering nog eens uitgelegd

Over het blog over huidverzorging en huidverbetering kregen we veel vragen daarom wordt in dit artikel de 2 termen nog eens uitgelegd.

Kies jij voor huidverzorging of huidverbetering? En is er überhaupt een verschil?

Huidverzorging

Ja, er is wel degelijk een verschil tussen die 2 termen. Huidverzorging kun je zien als de basis. Als je je huid wilt verzorgen dan is elke crème uit een drogisterij in principe prima. Een creme bestaat uit water en vetstoffen en de emulgator zorgt ervoor dat deze zich fijn mengen. Je verzorgt daarmee je huid en het is altijd beter dan niks smeren. De basis is dat je elke dag je huid reinigt er overdag een dagcrème en s ‘avonds een nachtcrème op je gezicht smeert. Als je dan ook nog kiest voor producten die werkstoffen bevatten dan houdt je je huid in goede conditie. Je huid wordt glad en soepel echter dit is maar tijdelijk. Als je meer voor je huid wilt doen en de huidveroudering wilt vertragen en zelfs pro-agen dan heb je echt meer nodig dan deze basisverzorging.

 

Huidverbetering

Als je huidveroudering wilt vertragen of pro-agen dan is er dus meer nodig. Je hebt dan niet meer voldoende aan de producten die ze in een willekeurige drogist verkopen.  Pigmentvlekken, minder rimpels, couperose, acne, grove poriën, rosacea worden namelijk met huidverzorging alleen niet opgelost. Bij huidverbetering kies je ervoor de huid zo goed mogelijk te ondersteunen in haar natuurlijke functies. Op celniveau word je huid als het ware wakker geschud zodat de huid zelf, samen met een hoge dosis actieve werkstoffen, weer optimaal kan functioneren. Zo wordt de huid van binnenuit verbeterd en ziet je huid er gladder, frisser en egaler uit.  Bij huidverbetering vul je dus de  tekorten aan én laat je de huid zelf harder werken. Je hebt dan producten met werkstoffen in een hoge percentage nodig en die zijn niet te verkrijgen in een drogist omdat die ook een duidelijke uitleg nodig hebben.

 

Huidverzorging is dus een begin op weg naar huidverbetering. Ik ben van mening dat als je de 35 gepasseerd bent je over moet stappen van huidverzorging naar huidverbetering zeker om de vorming van rimpels en pigmentvlekken te verminderen. Voor sommigen kan dit zelfs al eerder het geval zijn. Dat is ook een beetje afhankelijk van je genen en nog meer van  je leefwijze.